divendres, 29 de març del 2013

Las Recetas de Sara



A Palma de cada vegada s'instal·len establiments molt especials i avui volia compartir aquest, ja des d'un primer moment atreu l'atenció de tot vianant just en passar per davant, concretament en el C/Jaume Balmes 43. La botiga és divideix per parts i jo em vaig quedar enamorada de la zona de la reposteria on vaig prendre un te i degustar dos magnífics macarons.

Encara així Las Recetas de Sara no es conformen en vendre reposteria fina a bon preu, si no va més enllà, ja que es pot comprar ingredients de primerissima qualitat, com les seves farines, n'hi ha de garrofes i farina de força integral, que no es troba a moltes bandes i que li donen una textura especial a la reposteria. Així com olis portats de distintes regions espanyoles i una reduïda però bona selecció de vins i a més cerveses artesanals portades de Toledo. 


Dins un entorn privat i càlid, (i amb prèvia reserva) es pot degustar un menú dissenyat amb suculents plats preparats amb una simbiosi d'estil casolà i actual, això sí sempre posant el punt sofisticat amb les seves vaixelles de La Tienda de la Mesa, les quals he pogut veure i són una vertadera maravella, són de diverses firmes com: Versace, Santa Clara i San Ignacio, de forma que els plats queden molt ben presentats.


En quant a la seva reposteria, barrejen delícies de la gastronomia mallorquina, com les coques de patata,cocarrois amb farcits diferents o ensaïmades, així com també la clàssica carrot cake o el pastís de xocolata, les recent adoptades cupcakes i com no fent un petit homenatge a la cuina francesa com els seus elaborats macarons, els quals vaig tastar per primera vegada i no tenc més que bones paraules! 

Volvemos a la reposteria, por un lado hay delicias de la gastonomia mallorquina, como les coques de patata, las famosas ensaimadas y cocarrois, por el otro la clásica carrot cake, cupcakes o brownie, y como no... los primeros macarons que he comido en mi vida, todo un homenaje a la cocina francesa, no tengo más que buenas palabras!

Això no se'm pot oblidar i és l'amor que tenen cap els animals, totes les propines que reben a Las Recetas de Sara, van destinades a l'alliberament d'animals de les caneres de Mallorca. Així doncs he pogut apreciar.. molta qualitat en els seus productes al mateix nivell que la seva qualitat humana. Esper que us hagi agradat, i com sempre us deix un grapat d'imatges! 




En la ciudad de Palma se instalan establecimientos de cada vez más originales y especiales, hoy os llevo a un lugar muy especial concretamente en la C/ Jaume Balmes 43, cuando os enseñe las fotografías veréis lo atractiva que es. La tiendecita se divide por partes y yo no pude evitar quedarme en la zona de la reposteria donde tomé un buen té acompañado con dos macarons

En Las Recetas de Sara no se conforman en vender repostería de alta calidad a mi parecer a buen precio, si no que van más allá, se pueden comprar harinas de centeno, harina de fuerza integral, de algarrobo, así como aceites de distintas regiones de España, además de una pequeña pero buena selección de vinos y cervezas artesanales traídas de Toledo.

Entre un entorno privado y cálido (y con previa reserva) se puede degustar un menú diseñado por Sara, la gran mentora de este proyecto, suculentos platos preparados con productos frescos del día al estilo actual y tradicional. Además siempre con un punto sofisticado con las vajillas tan espectaculares de La Tienda de la Mesa, las cuales pude tocar y ver, una verdadera maravilla, algunas de firmas tan importantes como: Versace, Santa Clara y San Ignacio. 

Y un detalle importante que no se me puede olvidar, su pasión y amor por los animales, las propinas obtenidas van destinada a la liberación de animales de las perreras de Mallorca. Así pues, he podido apreciar tanta calidad en sus productos como calidad humana al mismo nivel. Espero que os haya gustado esta nueva entrada y como siempre os dejo unas cuantas imágenes! 








I aquí us deman... quin és el dolç que més us agrada?

Y os pregunto... ¿cuál es el dulce que más os gusta?

Las Recetas de Sara
C/ Jaume Balmes, 43,
07004 Palma 
Illes Balears.

971 220 251 

http://www.lasrecetasdesara.es/


dimecres, 27 de març del 2013

Tira-li cossetes.


 No us assusteu amb aquest títol, no és més que l'inici d'una cançó popular mallorquina, i per què he volgut començar amb la cançoneta? la reposta és senzilla per ensenyar-vos el que vaig veure quan vaig visitar als meus amics d'Amart (AQUÍ teniu més sobre la botiga...), ja estava ben cansada de quan anava per Palma veure a les botigues ítems que no tenen res a veure amb el que és la cultura mallorquina, som un país turístic i per això li hem d'oferir als nostres visitants el que és ben nostrat. I una bona manera de fer-ho és començar a incloure objectes especials relacionats amb el folklore mallorquí.

Resumint, ja està bé de gitanetes per posar damunt la televisió o imans del torito bravo, al César lo que es del César, i ja avís que no ho estic menyspreant ni molt manco, només vull dir que noltros tenim coses ben guapes que mostrar. I aquí us deix una mostra, Amart és un exemple, i des de Tumbet Closet. els hi vull dedicar aquesta entrada per apostar no tan sols amb el handmade sino també pel producte local. Aquí us deix unes cosetes molt especials que representen com som,és a dir una part de la nostra identitat! 


Este título forma parte del inicio de una canción popular mallorquina, os preguntaréis el motivo porque he querido empezar con una cancioncita! La respuesta es muy sencilla, es para introducir y dar ambiente a unos productos que vi cuando visité recientemente la tienda Amart en Palma, tienda que ya os hablé AQUÍ. Ya estaba cansada de ver en distintas tiendas, cositas que no tienen nada que ver con lo que es la cultura mallorquina, no porque las nuestras sean más bonitas no os confundáis, si no porque hasta hace un tiempo se había dejado aparte.

 Somos un país turístico y para ello tenemos que ofrecer a nuestros visitantes objetos o souvenirs relacionados con nuesta cultura. Y una buena manera es empezar a incluir objetos relacionados con el folklore mallorquín en las tiendas, como bien ha hecho Amart, sí, esa tienda que todos conocéis y si no, ya estáis tardando, pulsad AQUÍ. Esto no significa que desprecie los otros artículos identificativos de otros sitios,pero al César lo que es del César, porque por aquí corre mucha gitanilla y mucho imán del torito bravo pero es que aquí no pega ni a tiros! 

En fin, aquí os dejo una breve muestra, ya veréis que tenemos cosas bien bonitas, en este caso he querido centrarme en la figura de la pagesa y su indumentaria mallorquina, Tumbet Closet ha querido dedicar esta entrada a la tienda Amart por su compromiso con nuestra cultura y apostar no solo por el handmade si no por el producto local, eso sí, sin menospreciar  el resto. Aquí os dejo, espero que os guste! 


Tira-li cossetes
a n'es davantal.
No li tiris fortes
que li farás mal.

Copeo, copeo,
copeo traidor;
sa tía Antonina
i es conco Simó. 

Ai si, ai no,
Roseta encarnada,
si t'he agraviada
alguna vegada,
jo et deman perdó.

Ai si, ai no.
Revolta nineta,
revolta un poc més,
una per la dreta
i s'altra s'enrevés.








Au idò... ens anam totes a dormir! Bona nit i bones festes! 

Nos vamos todas a dormir ¡ Buenas noches a todos y felices vacaciones de Semana Santa!




Amart.
Carrer Can Puigdorfila, 
Palma, 07001
Illes Balears.

871 71 54 95

https://www.facebook.com/AmartPalma
http://elmundodeamart.blogspot.com.es/

dilluns, 25 de març del 2013

Cortana.

Quan passava pel Carrer Can Asprer,1 de la Ciutat de Mallorca, em vaig quedar totalment embaladida just quan vaig passar per la boutique de la firma Cortana, no vaig poder evitar entrar-hi, qui li agrada el món de la moda i l'alta costura és una visita obligada. 

Darrera Cortana hi ha tota una artista del fil i l'agulla, és Rosa Esteva d'un poble estimat per molts a Mallorca, Son Servera, qui d'una manera o altra sempre ha tengut present en cada feina realitzada. 

 Molt amablement la senyoreta qui s'encarrega de la boutique Cortana de Palma em va mostrar les seves meravelloses i vaporoses peces,plenes de colors neutres i suaus, ja que en aquell moment estavem en plena col·lecció d'Hivern.

Cortana comtpa amb un interiorisme delicat i una presentació molt original, caminant i observant em sentia que caminava entre un bosc on els arbres son substituits per elegants i fines obres d'art fetes en tèxtil. Una vegada acabat aquest màgic viatge no ho vaig pensar ni un moment i desitjava mostrar-vos la seva feina al petit món de Tumbet Closet. Tot d'una que vaig poder em vaig posar en contacte amb l'equip de Cortana i gracies a ells teniu tota la informació que he posat a la vostra disposició.

Dit això, Rosa Esteva és una jove dissenyadora qui va estudiar Belles Arts i Disseny de Moda a Barcelona,on resideix actualment, creant els seus propis dissenys,a dia d'avui compta amb varies boutiques: Mallorca, Barcelona i Madrid. Així com cal destacar la seva participació a Barcelona Fashion Week i així com la tasca de vestir a nominades de guardons molt importants dins l'àmbit nacional. El que teniu aquí present també és una guanyadora a la millor dissenyadora del Premi T de Telva 2012, premi de gran prestigi en el món de la moda. 

Imagineu-vos per un moment que el temps se'ns emporta a la dècada dels 50, aquell resurgimiento del turisme a les nostres costes mallorquines,o bé un parell de senyoretes menjant un gelatto per les costes napolitanes o dones rialleres passejant amb vestits elegants per la bella Capri.

 Teixits discrets amb tonalitats carregades de positivitat,així és com Cortana ens presenta una col·lecció primavera/estiu 2013 remarcant unes figures femenines amb una fina capa de tul, crêpes i seda inspirats amb les actrius d'aquell moment, com Audrey Hepburn...de fet...qui no ha somiat vestir com ella? Recordau el film Vacances a Roma? Vos heu imaginat anant amb una vespa i unes ulleres de gata? Sé cert que quan vegeu les fotografies no ho podreu evitar! 

 Colors vius,corals,blaus elèctrics,turqueses i sense oblidar que també esteim en el s.XXI afegint els colors fluor! Talls rectes, llisos i acabats artesanals, preparau-vos per gaudir nines perquè el que avui us mostraré no és qualsevol cosa, ja que és Pret a Porter elevat a la màxima potència, per jo és un orgull, ja que es la primera vegada que escric sobre alta costura i qui millor que començar amb una artista mallorquina! 



Cuando paseaba por la Calle Can Asprer, 1 en Palma, me quedé totalmente alucinada, al pasar por la boutique de la firma Cortana no pude evitar entrar ya que a toda persona quien le guste el mundo de la moda es una visita obligada.

Detrás de Cortana hay una artista de alto nivel,  Rosa Esteva natural de un pueblo querido por muchos en Mallorca, Son Servera, isla que siempre ha tenido muy presente en cada uno de sus trabajos.
Cuando entré, muy amablemente la señorita quien se encarga de la boutique me enseñó sus maravillosas y vaporosas piezas plenas de colores neutros y suaves (en ese momento era invierno la colección ahora es muy diferente), con un interiorismo delicado y una presentación muy original, caminando y observando me sentía que estaba entre un bosque donde los árboles son sustituidos por elegantes y etereas obras de arte hechas textil. Una vez terminado este mágico viaje no lo pensé ni un momento en rendirle un pequeño homenaje y enseñaros su trabajo en Tumbet Closet. Entonces, enseguida  me puse en contacto con el equipo de Cortana y gracias a ellos dispongo de toda esta información que os ofrezco.

Rosa Esteva es una joven diseñadora que estudió Bellas Artes y Diseño de Moda en Barcelona,donde reside. ​​Empezó a crear sus propios diseños, actualmente cuenta con varias boutiques en Mallorca,Barcelona y Madrid. Así como cabe destacar su participación en Barcelona Fashion Week y Pasarela Gaudí (que nombres tan bonitos tenían antes) 
También cabe destacar la tarea de vestir a nominadas de galardones muy importantes dentro del ámbito naciona. Así como cabe destacar que estamos ante una ganadora a la mejor diseñadora del Premio T de Telva 2012, premio de gran prestigio en el mundo de la moda.

Imagínaros por un momento que el tiempo  nos lleva a la década de los 50, aquel resurgimiento del turismo en nuestras costas mallorquinas, o bien imaginaros una escena con un par de señoritas comiendo un gelatto por las costas napolitanas o también mujeres risueñas paseando con trajes elegantes para la bella Capri.

 Cortana esta temporada nos presenta una colección primavera / verano 2013 llena de figuras femeninas envueltas de una fina capa de tul, crêpes y seda inspirados con las actrices de aquel momento como Audrey Hepburn ...Acaso alguna de vosotras no ha soñado vestir como ella? Recordáis la película Vacaciones en Roma? Os habéis imaginado conduciendo una vespa por la Cittá Eterna? y unas gafas de ojos de gata? Sé cierto que cuando veáis la colección no podréis evitar pensarlo! 


Colores vivos, corales, azules eléctricos, turquesas y sin olvidar que también estamos en el s.XXI añadiendo los colores flúor! Cortes rectos, lisos y acabados artesanales. Prepararos chicas para disfrutar con esta selección de prendas con colores llenos de vida de Cortana.















Us ha agradat el petit tast que ens ha oferit Cortana? 

¿Os ha gustado la pequeña colección que os he enseñado de Cortana?

Hi ha molt més... / Hay mucho más en...






diumenge, 24 de març del 2013

Repoker: amor i cançons a quatre bandes.


Sempre he intentat escriure mostrant un to més formal, però aquí em vull expressar amb total espontaneïtat, en primer lloc vull parlar de la Sala Mozart, allà on actuaven, he de dir que mai havia entrat a aquesta part de l'auditori i em va agradar molt, el clima era molt acollidor, és una sala semblant a la dels antics teatres i la veritat em vaig sentir molt còmoda i com no l'ambient del dia de l'estrena va resultar ser genial! 

En quant a Repoker el nou espectacle musical d'Illamor Produccions., he de dir que em feia molta ilusió anar a veure-la per dos motius, un pel seu  precedent, Illamor i les referències que va deixar aquest, i la segona perquè tenia ganes de veure una producció illenca d'aquestes característiques.

En quant a la primera, ja sabia des d'un primer moment que no hi hauria cançons del mestre  Tomeu Penya, sino peces de producció pròpia, però des del primer moment, que vaig sentir cantar a n'Esther, el personatge de Silvia Fluixà (canta de forma espectacular) vaig canviar el xip totalment, em vaig oblidar del passat i em vaig implicar en  l'obra .Peces musicals molt variades a ritme de piano, algunes d'elles carregades de romanticisme i dolçura,altres que he de reconèixer que va caure en l'absurd,tant que no podia aturar de riure i després, horror! no deixavem de tararareja-la! (encara dura...) A més la posada en escena crec que és molt bona, de fet  la seva finalitat és crear caliu i un clima proper, no obstant això ho van aconseguir. I en quant a la segona m'agrada quan es manifesta el potencial i la creativitat dels bons artistes que tenim aquí.

En quant de que tracta no us puc contar gaire, però imaginau 4 homes de tarannàs molt marcats i 1 bella dona, tots cerquen el seu amor, però el fil conductor és: qui és quedarà amb ella?

Des d'aquí vull mostrar el meu agraïment a l'Auditori de Palma per acollir la producció Repoker i voler compartir-la amb Tumbet Closet. i sobretot donar l'enhorabona als magnífics actors: Silvia Fluixà, Rafel Fiol, Joan Manuel Segura (el teu personatge era per tu, fet a mida!), Toni Vallès i Joan Bonet Garrido, esper que pogueu recollir nombrosos èxits després de tant esforç, ilusió i molta professionalitat.
Disculpes pel retard, però esper que això serveixi com a opinió d'una humil espectadora! (no sóc ni periodista ni crítica teatral... i millor així) 

dilluns, 18 de març del 2013

Love&Weddings


Ja fa poc més d'una setmana que vaig assistir a un esdeveniment a l'Hotel Son Brull, organitzat per Mille Papillons by Judith Jurado, una bella catalana afincada a Mallorca qui es dedica al món dels events planner i l'estilisme. En aquest cas un showroom nupcial, la I edició de Love & Weddings que va resultar ser tot un èxit.

Amb molta cura va reunir els millors professionals del sector per presentar tota una casta de productes i serveis per fer el dia més romàntic de la teva existència,d'aquesta manera la figura del a wedding planner és important ja que contractant aquest tipus de servei et pot permetre despreocupar-te,a més de deixar la preparació d'aquest dia en bones mans i estalviar-te els atacs d'histerisme que provoquen aquestes tasques.

Una vegada feta aquesta breu introducció, us explicaré des del meu punt de vista i amb paraules sinceres com va transcórrer aquest preciós horabaixa en un indret magnífic, concretament a Pollença, un antic convent jesuíta convertit en un majestuós hotel.

 Quan vaig entrar he de reconèixer que no sabia el format d'aquest tipus d'esdeveniment i em vaig quedar embaladida, però això sí des del primer moment em vaig trobar ben acompanyada de dos cavallers ben simpàtics que gustosament explicaven com anava el recorregut. 

El showroom estava situat en els jardins,la zona central i voltants de l'edifici, tot estratègicament exposat per recrear l'ambient d'un autèntic dia de noces. Tot cuidat fins el mínim detall, varem començar amb un cocktail de benvinguda, acompanyat amb el grup musical Music Box per amenitzar la vetllada.  Abans de res, ens vàrem fer unes divertides fotografies en el photocall i a més anava acompanyada de dues blogueres d'excepció, Neus del blog Vive tu cuento i de Patrícia del blog Ïuna Creations.

Varem entrar dins el recinte i vaig començar a veure cares conegudes, entre ells l'equip d'Arnau Rayó Perruquers qui assessoraven a les futures nuvies,així com els tocats i turbants de Monticelli Designs amb el toc vintage i encantador que tant agrada a Tumbet Closet. A més  vaig tenir la sort de conèixer en persona a Isabel Guarch, sempre rendint homenatge a la Mediterrània amb cada una de les seves peces d'orfebreria i vaig poder observar una selecció de vestits de Rosa Clarà. Així com cal destacar que hi havia un raconet dedicat per ells, on hi havia exposats accessoris i els tratges pel nuvi de la coneguda boutique Sinatra

Al pati central estava tot enllestit per gaudir amb els cinc sentits, per una banda podíem seguir la degustació de licors i cocktails, també vàrem degustar les delícies del chef de Son Brull, com olorar els sabons naturals de Gaia Natural mentres veiem autèntiques obres d'art fetes de reposteria, Pincholos, amb els seus pastissos i cupcakes recoberts de fondant, tot això acompanyat de l'animada música de Deejays Group i la projecció dels vídeos de HUMà06

Finalment varem viure un moment màgic, varem llençar al cel llanternes (he de reconèixer que sempre ho he volgut fer, és una tradició thai fascinant) que representaven els nostres desitjos, realment va ser molt especial.

I aquí vos deix unes imatges, vos he dir que la majoria no són meves, ja que vaig tenir un grapat de problemes amb la logística. Les fotografies escollides del magnífic equip d'HUMà06, Jose A. Gámez i de Pat de Ïuna Creations des d'aquí vull agrair les imatges cedides. Us record que les fotos estan protegides per copyright. 



Hace poco más de una semana asistí a un evento en el Hotel Son Brull, organizado por Mille Papillons by Judith Jurado, una bella catalana afincada en Mallorca que se dedica al mundo del events planner y el estilismo. En este caso preparó  un showroom nupcial, la I edición de Love & Weddings que resultó ser todo un éxito.


Con un gusto exquisito reunió a los mejores profesionales del sector para presentar toda una serie de productos y servicios para hacer el día más romántico de tu vida, de esta manera la figura del  wedding planner se convierte de vital importancia ya que contratando este tipo de servicios te puede permitir despreocuparte,dejar la preparación de este día en buenas manos y además ahorrarte los ataques de histerismo que conllevan estas tareas.

Una vez hecha esta breve introducción,la noche transcurrió en un lugar magnífico,concretamente en Pollença,  en un antiguo convento jesuita convertido en un majestuoso hotel.

 Cuando entré debo reconocer que no sabía el formato de este tipo de evento y me quedé embelesada justo al llegar eso sí, desde el primer momento me encontré bien acompañada  y bien cómoda con la compañía de dos caballeros simpáticos que gustosamente explicaban cómo iba el recorrido.

El showroom estaba situado en los jardines, la zona central y los alrededores del edificio, todo estratégicamente expuesto para recrear el ambiente de un auténtico día de boda. Todo cuidado hasta el mínimo detalle, empezamos con un cocktail de bienvenida, acompañado con el grupo musical Music Box para amenizar la velada. Antes de entrar nos hicimos unas divertidas fotografías en el photocall, la verdad es que me lo pasé genial con la compañía de dos blogueras invitadas de excepción, Neus del blog Vive tu Cuento y de Patricia del blog Ïuna Creations.

Entramos en el recinto y empecé a ver caras conocidas, entre ellos el equipo de Arnau Rayó Peluqueros quienes asesoraban a las futuras novias, así como los tocados y turbantes de Monticelli Designs con el toque vintage y encantador que tanto gusta a Tumbet Closet. Además tuve la suerte de conocer en persona a Isabel Guarch, siempre rindiendo homenaje al Mediterráneo con cada una de sus piezas de orfebrería y pude observar una selección de vestidos de Rosa Clará. Además, no se olvidaron de los novios había un rinconcito dedicado para ellos, donde había expuestos accesorios y los trajes (en tonos más oscuros y más claros) de la conocida boutique Sinatra

En el patio central estaba todo listo para disfrutar con los cinco sentidos, por un lado podíamos seguir la degustación de licores y cocktails, por el otro pudimos degustar las delicias del chef de Son Brull, así como oler los jabones naturales de Gaia Natural mientras vemos auténticas obras de arte hechas de repostería a manos de Pincholos, con sus pasteles y cupcakes recubiertos de fondant, todo ello acompañado de la animada música de Deejays Group y la proyección de los vídeos de HUMà06.

Finalmente vivimos un momento mágico, pudimos tirar al cielo farolillos (he de reconocer que esta tradición thai siempre me ha fascinado, y siempre lo he querido hacer) que representaban nuestros deseos, verdaderamente fue un momento muy especial.

Y aquí os dejo unas imágenes, os he decir que la mayoría no son mías, ya que tuve una serie de problemas logísticos. Las fotografías escogidas son del fantástico equipo de HUMà06,  Jose A Gámez y de Pat de ÏUNA Creations. Os recuerdo que las fotos están protegidas por copyright.


Fotos de HUMà06






Fotos de Pat.





Fotos Jose. A. Gámez.







Gracies a Judith per convidar-me a aquest esdeveniment i compartir tan bona feina, des d'aquí vull expressar-te la meva més sincera enhorabona. 






Judith Jurado Colomé
event planner & personal shopper
675.08.18.79
info@millepapillons.com


dilluns, 11 de març del 2013

Cortines de la Llar.

Cortines de la Llar és un establiment situat al meravellós poble d'Alcúdia (Mallorca) on es poden trobar molts d'elements decoratius d'estil mallorquí i provençal que serveixen pels interiorismes de clara inspiració romàntica o shabby chic. No és una tenda qualsevol, ja que conserva la disposició del seu ús inicial com a llar domèstica per això la fa molt especial. 

En el cas que cerquis teles de llengües mallorquines és el lloc ideal ja que tenen de diversos colors, encara que la genuïna sigui de colors blau i blanc hi podrem trobar barrejes molt atractives, he de dir que si us sorprèn el preu del teixit té una explicació clara, aquesta tela és artesana, una manufactura molt el·laborada i de difícil tècnica ja que es fa a molt poques fàbriques en l'actualitat i té un gran valor artístic i artesanal, les persones de l'illes les empram per fer fundes de coixí, de balancí o cortines. Actualment dissenyadors a nivell de l'illa com d'altres indrets l'han emprada per fer creacions com polseres o bosses de mà precioses, fins i tot han estat emprades per obres d'art  com les del gran pintor i escultor mallorquí Miquel Barceló.

Podrem trobar coses molt especials com brodats de punt mallorquí i punt de creu, bossetes per posar espígol,ventalls brocadets,nines de drap,tovalloles amb acabats molt romàntics, coixinets per posar les agulles o bé pels anells de noces. Tot això i molt més...a Cortines de la Llar. 

M'ha deixat bocabada, com veureu en les fotografíes, aquelles saletes d'estar, l'escalfapanxes, els rebosts, i sobretot aquella petita pica de cuina  tan magnífica amb una base de pedra viva, així com una de les meves peces clau per un interiorisme encertat: les rajoles hidraúliques. (Rajoles de colors i formes artesanals i de gran valor artístic).Tot plegat recrea un espai molt acollidor i mostra molt clarament la funció del producte que ofereix.

Bé idò vos deix un petit retaule d'un dels establiments més encantadors que existeixen en el meu indret! Esper que us agradi, moltes gracies per les vostres visites, de cada vegada són més i això a una li agrada molt! Una abraçada! 


Cortines de la Llar es una preciosa tienda ubicada en centro histórico de Alcudia (Mallorca) donde se pueden encontrar muchos elementos decorativos para dar un toque mallorquín o provenzal a esos interiorismos de inspiración romántica o Shabby Chic. No es una tienda cualquiera, ya que conserva la disposición de su uso original como función doméstica, por este motivo la hace tremendamente especial



En el caso de que busques telas de llengües mallorquines es el lugar ideal ya que tienen de varios colores (en las fotografías os muestro unos cuantos ejemplares) aunque el modelo genuino sea el de colores azul y blanco podremos encontrar mezclas muy atractivas, He decir que si os sorprende el precio del tejido tiene una explicación clara, esta tela es artesana, es una manufactura muy el elaborada y de difícil técnica ya que se hace en muy pocas fábricas en la actualidad por éste motivo las convierte en piezas de gran valor artístico y artesanal, las personas de la islas las empleamos para hacer fundas de almohada, de balancín o cortinas. Actualmente diseñadores a nivel de la isla como de otros lugares las han utilizado para hacer creaciones como pulseras, bolsos o incluso obras de arte como el gran pintor  y escultor mallorquín Miquel Barceló.

Podremos encontrar cosas muy especiales como bordados de punto mallorquín y punto de cruz, bolsitas de tela para poner lavanda, abanicos, muñecas de trapo, toallas con acabados muy románticos, almohaditas para poner las agujas o los anillos de boda. En fin todo esto y mucho más ... en Cortines de la Llar.

Me ha dejado boquiabierta, como veréis en las fotografías, la salita de estar, la chimenea, las despensas, y sobre todo esa pequeña pila de cocina con una base de piedra viva, la cual la he encontrado fantástica, así como una de mis piezas clave para un interiorismo acertado: las baldosas hidráulicas. (Azulejos de colores y formas artesanales y de gran valor artístico). Todo ello recrea un espacio muy acogedor y muestra muy claramente la función del producto que ofrece.

Y esto ha llegado a su fin, os dejo un pequeño rinconcito de mi querido pueblo, ya os iré enseñando más cositas. Estoy muy contenta de las visitas que recibo, cada vez son más y esto a una le alegra mucho. ¡Muchas gracias a todos!

C/ d'es Moll, 3, 
07400 Alcúdia
Telèfon:971 54 97 87
Illes Balears.






















diumenge, 10 de març del 2013

Mirinyac!

Aquí vos deix una altra entrada sobre el vestuari d'una película que des de que em vaig assebentar que estava feta, ja la volia veure,la protagonista d'avui és el gran personatge de la literatura universal Anna Karenina, però per això he aprofitat una mica per explicar com era la moda en el s. XIX. 

En un moment en que la morfologia del cos de la dona de la classe alta havia de tenir un determinada forma ideal, en aquest cas, un pit prominent,caderes amples,cintureta de vespa i natges exagerades, fet que determinava a un tipus de confecció com la vestimenta amb faldilles fins als peus amb molt de volum, mitjançant la superposició d'altres peces de roba i volants al darrera, dissenys més senzills però molt elegants, no hi ha tanta ornamentació però si es seguia apostant pel volum en la forma. Així com no ens oblidem que la part d'adalt és el gipó, que apretava molt la cintura i com hem dit abans feia l'efecte que es cercava: realçar el pit. 

Hi veurem dues peces claus en el vestuari d'Anna Karenina,i junt a ella moltes senyores de les altes esferes del moment, el corsé i la crinolina, aquesta darrera és una peça poc coneguda, és una armadura que es porta sota la faldilla, feta de crinera de cavall i cosida amb lli, serveix per donar volum  que veureu a les imatges.

Així com hi ha una altra peça clau d'especial atenció ja que convida al confort i a més és la innovació del moment "polisón", un detall de plecs, una espècie de coixinet col·locat al darrera,just avall de l'esquena que servia per realçar el culet. Així doncs, veim que així com avança la història, avança la vestimenta, pensau que en aquest moment està emergint la revolució industrial, factor important en el moment de la confecció de les prendes, ja que es produeixen nous teixits i tints.


Però bé, tornem al nostre segle, l'obra de Lleó Tolstoi, Anna Karenina ha estat recentment adaptada al món del cinema, la britànica Jacqueline Durran ha estat l'encarregada de vestir a la dama que va conquerir a les classes altes de la Rússia del s. XIX. Però bé, vos ho deix per quan tengueu l'oportunitat de llegir-la o bé anar a veure-la el proper dia 15 de març ja que s'estrena a la gran pantalla. 

Així doncs, aquí vos present unes mostres de la feina realitzada, i entendreu molt bé perquè ha estat oscaritzada. Encara que hem d'entendre que el vestuari, així com el guió de tota película històrica o basada en una obra literària no és 100% exacte, si no que està carregat de llicències creatives que es pren la indústria cinematogràfica. Per tant  pel vestuari de Jacqueline Durran agafa influències dels dissenys dels grans mestres Dior,Balenciaga o Lanvin dels anys 1950 i per les peces de joieria empra la col·lecció Fine Jewellery de Chanel. 

Aquí vos deix amb el que hagués pogut ser l'elegància de les classes altes de la Russia tsarista amb peces d'alta costura de dissenyadors coneguts i de gran actualitat! 

Les fotografíes son fetes en motiu de les campanyes publicitaries de Vanity Fair i Vogue.

Aquí os dejo otra entrada sobre el vestuario de una película que desde que me enteré que estaba hecha, ya la deseaba ver, hoy la protagonista es un gran personaje de la literatura universal Anna Karenina, pero para eso he aprovechado un poco para explicar como iba la moda en el s. XIX.

Veremos dos piezas claves en el vestuario de Anna Karenina, y junto a ella muchas señoras de las altas esferas del momento, el corsé y la crinolina, esta última es una pieza poco conocida, es una armadura que se lleva bajo la falda, hecha de crin de caballo y cosida con lino, sirve para dar volumen que veréis a continuación en las imágenes.

En un momento en que la morfología del cuerpo de la mujer de la clase alta debía tener un determinada forma ideal, en este caso, un pecho prominente, caderas anchas, cintura de avispa y nalgas exageradas, este hecho determinaba a la confección de una vestimenta con faldas hasta los pies con mucho volumen, mediante la superposición de otras prendas y volantes detrás, diseños más sencillos pero muy elegantes, y sin tanta ornamentación comparado en el siglo pasado, pero si se continuaba apostando por volumen en la forma. También no nos tenemos que olvidar que en ese momento se llevaba el corpiño, parecido al corsé, del siglo anterior pero éste en cambio conseguía las cinturitas de avispa y realzaba el pecho.

Así como hay otra pieza clave de especial atención ya que invita al confort y además es la innovación del momento "polisón", un detalle de pliegues, una especie de almohadilla colocado detrás, justo abajo de la espalda que servía para realzar el culito. Así pues, vemos que así como avanza la historia, avanza la vestimenta, pensad que en este momento está emergiendo la revolución industrial, factor importante en el momento de la confección de las prendas, ya que se producen nuevos tejidos y tintes.

Pero bueno, volvamos a nuestro siglo, la obra de León Tolstoi, Anna Karenina ha sido recientemente adaptada al mundo del cine, la británica Jacqueline Durran ha sido la encargada de vestir a la dama que conquistó a las clases altas de la Rusia del s.XIX. Pero bueno...el resto de la historia os la dejo para cuando tengáis la oportunidad de leerla o bien ir a verla el próximo día 15 de marzo ya que se estrena en la gran pantalla.

Así pues, aquí os presento unas muestras del trabajo realizado, y entenderéis muy bien porque ha sido oscarizada, Paco Delgado también es un gran modisto pero se puede decir que en esta categoría había lucha de titanes. 

Así como debemos entender que el vestuario, como cualquier guión de toda película histórica o basada en una obra literaria no es 100% exacto, sino que está cargado de licencias creativas que se toma la industria cinematográfica. Por lo tanto por el vestuario de Jacqueline Durrani coge influencias de los diseños de los grandes maestros Dior, Balenciaga o Lanvin los años 1950 y por las piezas de joyería cuenta la colección Fine Jewellery de Chanel.

Finalmente aquí os dejo con lo que hubiera podido ser la elegancia de las clases altas de la Rusia zarista  si se hubiera contado con piezas de alta costura de diseñadores conocidos y de gran actualidad!

Las fotografías son hechas con motivo de las campañas publicitarias hechas por: Vanity Fair y Vogue.







Gracies per les vostres visites!