dimecres, 23 de novembre del 2011

Reinauguració de Tumbet Closet. CURS D'ESTILISME 1ª PART.

Bon dia amics/amigues, he decidit obrir de bell nou el meu blog, perquè tenc informació fresca, degut a mini-curs d'estilisme que faig, i que vull compartir amb voltros per un mòdic preu de 0 eu. I començaré parlant del primer tema que ens fan tractar i que potser a moltes de vosaltres vol interessi:

El tipus de cos queda determinat per la genètica, cadascú té el cosset que li ha donat mare natura, a no ser que una comenci a menjar xuies i sobrassades, se sol respectar el dictament de la la genesi humana! És molt difícil canviar el tipus de cos, però bé, ens hem d'acceptar a nosaltres mateixes, perquè tot té solució! Els tipus de cos es classifiquen en tres tipus:

Endomorfics: ossos més gran que els que normalment tenen els altres, per tant provoca que el cuixam i les caderes són més grans, els braços icamés són més bé curtes, vaja que, un cos fornit, típic de madonota mallorquina, amb un nivell més alt de grassa corporal que els altres i fàcilment poden construir massa muscular, sent dificultós per perdre pes...me sap greu per les que no estan d'acord aquest cosset, aprendrem a treure-li partit, perquè es pot!

Mesomòrfic: atlètics, forma de rellotge d'arena, i guanyen en massa muscular fàcilment, muscles amples i cintureta estreta avispona, de metabolisme ràpid, poden fer de yo yo, perdre i guanyar pes fàcilment.

Ectomòrfics: aparença fina, de cintura normalment estreta, i muscles estrets, per qualcunes, una sortada tenir aquest tipus de cos, però tot és molt relatiu i subjectiu. Envejades per tenir baix nivell de grassa corporal, els hi resulta difícil guanyar pes.


Tot sigui dit, és molt difícil pertanyer a una categoria determinada hi ha fusió d'aquestes categories. Ex. meso-ectomorfe o endo-mesomorfe. (quins noms més guapos!)

Cada cos té diferents formes, els trets físics i l'equilibri general hi tenen a veure, les dones solen  ser descrites com rellotge d'arena, pera, poma , o regla. Quin cos tens tu? Mira la imatge i ho sabràs!  Ses madones mallorquines, mem, tot i que hi ha de tot, solem ser pomes o rellotgets d'arena, això és el que té la nostra dieta mediterrània basada amb: ensaïmada, sobrassadeta i frit mallorquí.
1. Triangle invertit: més gran la meitat superior del cos que l'altre meitat, caderes estretes, pit generós: mesomòrfiques. Què te pots posar? bluses amb "hombros" protuberants, colors foscs en les bluses, coll V o collars finets en forma de V
  •  No empris aquestes camises, una mica horteres, que es fermen a la cintura, les envolvents , les bluses "wrap". Evitar a tota costa línies horitzontals i sí,sí i sí a les retxes verticals! Prohibit! roba i detals que l'antenció es traslladi als muscles, collars curts, excepte si tens un coll llarg i ets primeta. I en cas de que vulguis posar-te un blazer que sigui fins la cadera.


2. Regla o rectangle: aparença prima, no grans diferències enrte caderes, cintureta i muscles. El pes recau sobre l'espatlla o l'estòmac, tenint els braços i cames primes: ectomòrfiques.

  • Bust petit, i també les cuixes, cos comú de les models de passarel·la, definir la cintura i crear corbes en el cos és molt important en aquest cas, roba ben estructurada i ben definida és la ideal, la cintura pot anar acompanyada perfectament d'un cinturó, afavoreix vestir d'un sol color, els teixits suaus i femenins. PROHIBIT: colls quadrats i evitar pantalons de cama ampla!

3. Pera: organs inferios amples i organs superiors petits. Si ets una senyora pera, tens ses caderes una mica més amples que els mucles i tendeixes augmentar el pes per davall la cintura. Les peres solen tenir pits petits i estòmac pla: la majoria de peres són mesomòrfiques.

  • La cintura és fina, i es pot accentuar i explotar aquesta part, espoden emprar bluses de tot tipus per resaltar el bust d'aquest tipus de cos, en quant el pantaó és important emprar el tall de bota o cama d'elefant, però, en bones...sense exagerar! Les jaquetes o blazers han de ser ben estructurades, han de definir el tors. En quant als accessoris serveixen qualqevol sempre que l'antenció sigui en la part superior del tors, joies o mocadors, foulards fan que el cos es vegi més equilibrat.PROHIBIT: faldes ajustades que fan un caderam enorme, pantalons aferrats ni vestits ni faldes curte, per favor, faldes globo no són terribles... 

4. Rellotge d'arena: desenvolupant dels organs superiors i inferiors, amb la cintura estreta. Si tens aquest tipus de cos, com jo, tendeixes a augmentar de pes en tot el seu cos, en particular caderes i pitram!: endomòrfiques o mesomòrfiques.

  • Si tens aquest cossarro estàs de cos, no és perquè sigui el meu, sinó perquè pots dur una àmplia varietat de prendes! Roba definida, aferradeta (sense semblar un butifarró) i roba que marqui la cintura. L'estil dels anys catapum, serveixen, molts que em coneixeu sabeu que m'agrada l'estil vintage a lo Jackie Kennedy! l'estil dels 40's,50's,60's i 70's afavoreixen molt a aquest tipus de cos. Cinturons fins, no cinturons bastots.... no queden gaire bé a ningú, per cert, encara és s'hora... PROHIBIT: faldes i vestits curts, fan que la cdera es vegi més ample. 

5.Poma: si ets una senyora poma, no t'ho prenguis a mal, no vol dir que siguis beneita, sinó que tens més gran la meitat superior del cos que la meitat inferior. Poca cadera, però un pit i estómac amples, les pomes tendeixen a augmentar el pes per damunt de la cintureta o el culet. Les mesomòrfiques o endomòrfiques.
  • Roba que no sigui aferrada, blazers i jaquetes que no són estrets del tors, sinó més bé amplis, ús d'un sol color, ja que fa aprimar la figura (visualment...s'enten...), els pantalons han de ser de cama recta. Les faldes i vestits curts són ideals per mostrar les cames, en el cas que siguis prima encara que tenguis aquesta forma més rodona. PROHIBIT: bluses aferradotes, i si tens un estomac pronunciat (panxa inflada) evita els pantalons, sobretot de cintura baixa.
FONS D'ARMARI IDEAL: trench, vestit negre, sabates de mig tacó, camisa blanca, texans de color blau fosc, i prendes de colors neutres (blancs,grisos,negres i marrons). Bé a diferència dels altres, jo li afegesc una prenda que no pot faltar: el blazer!


tipologias corporales